Szabad Szoftver Konferencia és Kiállítás 2013, Budapest

Az FSF.hu Alapítvány 2013-ban újra megrendezte a Szabad Szoftver Konferenciát és Kiállítást Budapesten.

A rendezvény Budapesten, az Óbudai Egyetem Bécsi úti épületében (térkép és egyéb infó) került megrendezésre, 2013. június 8-án. A konferencia reggel fél tíztől délután ötig tartott. Három szekcióban párhuzamosan zajlottak a szakmai előadások, ezekkel párhuzamosan az aulában szabad szoftverekkel és szabad kultúrával kapcsolatos kiállítás volt. Reményeink szerint minden látogató talált őt érdeklő előadásokat vagy más érdekes elfoglaltságot.

A legjobbnak választott előadó Balogh Zoltán lett, aki a konferencia végén egy Nexus 4 mobiltelefont kapott ajándékba.

2013-ban bringás konferenicát rendeztünk!

Összefogtunk az Óbudai Egyetemmel a környezetért, és kértük a hallgatóságot, hogy ha teheti, jöjjön kerékpárral a konferenciára. A bringákat az udvari részre lehetett elhelyezni. Ez így néz ki:
Itt lehetett őket lekötözni különböző tereptárgyakhoz. A bringák őrzéséről is gondoskodtunk.

További fontos változás az eddigiekhez képest, hogy a kizöldülés jegyében a programfüzetek csak mobil és tablet képernyőre optimalizált PDF verzióban voltak elérhetőek. A helyszínen is több helyen ki voltak függesztve a programok, így aki nem rendelkezik “Elektromos szerzetessel” (RIP Douglas Adams-Dirk Gently Hollisztikus nyomozóirodája), az is tudott tájékozódni.

A konferencia kiemelt előadói

Kadlecsik József, a Linux kernel csomagszűrő alrendszerének, a netfilter-nek egyik vezető fejlesztője,
Tímár András, LibreOffice fejlesztő, a LibreOffice Engineering Steering Comittee tagja, valamint
Légrádi Gábor, az Óbudai Egyetem mestertanára, a Magyar BSD Egyesület elnöke. Ők választják majd ki a jelentkező előadók előadásai közül azokat, amelyek bekerülnek a három szekció programjába.

A konferenciára Magyarország legjobb előadóit, kiállítóként pedig számos szabad szoftverekkel foglalkozó civil, szakmai szervezetet valamint céget hívtunk. A részvétel látogatók számára ingyenes volt. Az előadások anyagából konferenciakiadvány készül majd, mely ISBN számot is kap.

Üdvözlettel:

Konferenciaszervező csapat, FSF.hu Alapítvány